مجموعه فابرا
در اوج زیبایی باش
آموزشی حسن پور
دوخت چاک لباس یکی از تکنیک های ظریف و بسیار کاربردی در دوخت لباس است که که علاوه بر افزایش جلوه بصری، آزادی حرکت را نیز به همراه دارد. چاک می تواند در انواع لباس مانند مانتو، کت، شومیز، دامن، شلوار و پالتو بسته به مدل آنها استفاده شود. به طور کلی می توان گفت هر جا که نیاز به آزادی حرکت بیشتری داشته باشیم می توانیم از چاک استفاده کنیم. بنابراین یادگیری دوخت چاک مهارتی ارزشمند برای هر خیاطی است. چاکها انواع مختلفی دارند و میتوانند با توجه به سبک و مدل لباس، به شکل های گوناگونی اجرا شوند.
در این آموزش از سری آموزش های کاربردی فابرا، شما را با اصول و تکنیکهای اساسی دوخت چاک به صورت تصویری آشنا می کنیم و نحوه اجرای انواع مختلف چاک را به صورت گام به گام و با زبانی ساده توضیح می دهیم. فرقی نمی کند که یک خیاط مبتدی هستید یا تجربه ای در این زمینه دارید، این آموزش به شما کمک می کند تا چاک هایی بی نقص و حرفه ای برای لباس های خود بدوزید.
توجه داشته باشید برای استفاده از این آموزش لازم است تا نحوه کار با چرخ خیاطی را بلد باشید. بنابراین اگر نیاز دارید می توانید به آموزش رایگان کار با چرخ خیاطی در آکادمی فابرا مراجعه کنید.
با توجه به اینکه این آموزش ماهیتی تصویری و عملی دارد، پیشنهاد ما به شما مشاهده ویدیو آموزش دوخت چاک است. همچنین اگر به هر دلیلی نیاز به زیرنویس برای مشاهده ویدیو دارید، می توانید همین آموزش را در یوتیوب فابرا مشاهده کنید. لینک آموزش دوخت چاک لباس در یوتیوب
در ادامه به صورت گام به گام دوخت چاک انواع لباس را به شما آموزش خواهیم داد. با دقت تا انتها همراه ما باشید.
۱- آماده سازی الگو و برش پارچه:
هنگام برش الگو لازم است چند نکته را رعایت کنید:
۲- دوخت درز پشت لباس:
درزهای پشت لباس را تا 1 سانتیمتر پایینتر از نقاب چاک بدوزید.
۳- آماده سازی نقاب چاک:
قسمت نقاب چاک را به صورت اریب برش بزنید. برای این کار، از انتهای دوخت به اندازه 1.5 سانتیمتر پایین آمده و علامت بزنید، سپس با خطکش به انتهای دوخت وصل کنید.
یک سانتیمتر جای دوخت برای نقاب در نظر بگیرید و اضافه پارچه را برش بزنید سپس در امتداد خط دوخت به سمت پایین نقاب، چرت بزنید.
۴- اتو کردن چاک:
لباس را به رو برگردانید و چاک را اتو بزنید. نقاب چاک در سمت راست لباس تا می خورد و در سمت چپ صاف می ماند. سپس آستر را باز کنید و درزهای لباس و آستر را روبروی هم قرار دهید. قسمتی از چاک که روی لباس باز اتو می شود، باید روی آستر هم باز باشد و قسمتی که تا خورده، روی آستر هم باید به صورت تا اتو شود. فقط توجه داشته باشید که آستر برعکس لباس است، یعنی سمت چپ باید تا بخورد و سمت راست باز میماند.
۵- برش آستر:
در قسمتی از آستر که تا خورده، از لبه برش نقاب به اندازه 6 سانتیمتر داخل شده و یک خط صاف بکشید. سپس نقاب را تا بزنید و یک خط روی قسمت آستر بکشید. سپس نسبت به خطی که کشیدید، 2 سانتیمتر پایین آمده و این 2 سانت را از انتهای دوخت به 1 سانت پایین تر وصل کنید و این خط را برش بزنید.
۶- دوخت آستر و لباس:
تکه های لباس و آستر را روی هم قرار داده و قسمتی که خط اتو ندارد و صاف است را با هم بدوزید.
کار را برگردانید تا چاک با هم دوخته شود. بالای چاک را با هم فیکس کرده و دوخت بزنید.
۷- ایجاد چرت در پایین لباس و آستر:
به اندازه ای که برای تو گذاشتن در نظر گرفته اید، علامت بزنید و چرت بزنید. برای آستر، 1 سانتی متر برای تو گذاشتن در نظر بگیرید و چرت بزنید.
۸- تا زدن و دوخت پایین لباس و آستر:
۹- دوخت طرف مقابل چاک:
بعد از دوخت قسمت قبلی چاک باید قسمت مقابل را دوخت بزنید. موازی با برشی که داشتید، جای دوخت یک سانتی متر را علامت بزنید و این قسمت را چرت بزنید.
آستر را باز کنید و روی قسمتی که باید دوخته شود، تا بزنید و به قسمت پایین بیاورید. تکه های اضافه را روی هم قرار داده و سوزن بزنید.
قسمت انتهایی دوخت آستر و قسمت انتهایی دوخت لباس را روی هم قرار داده و فیکس کنید. جایی که چرت خورده، به قسمت پایینی نقاب چاک فیکس می شود. انتهای آستر را به اندازه ای که باید تو برود، تا و سوزن بزنید.
از روی آستر شروع به دوخت لبه کار کنید تا جایی که چرت خورده و به این قسمت دوخت را صفر کنید و تا انتهای کار دوخت بزنید. سپس خط تا های اطراف چاک را اتو می زنیم.
۱۰- تو گذاشتن پایین لباس:
بعد از دوخت مرحله قبل، آستر را یک سانتی متر تو گذاشته چرخ می کنیم. و لباس رو هم حدود ۲ سانت تو میگذاریم و یا چرخ یا پس دوز کنید.
۱۱- دوخت نهایی نقاب چاک:
نقاب چاک را به صورت تا بزنید و مانند قسمت قبل، 2 سانتیمتر بالاتر چرخ کنید. بعد از دوخت این قسمت، آستر را 1 سانتیمتر تو بگذارید و چرخ کنید و لباس را 2 سانتیمتر تو بگذارید.در قسمت نقاب پشت، چاک را به صورت کج بدوزید تا فیکس شود.
۱۲- اتوی نهایی و فیکس کردن چاک:
اتوی نهایی کار را انجام دهید و پایین لباس را هم تو بگذارید. قسمت چاک را از نقاب پشت باید دوخت بزنید. انتهای بالای چاک را به صورت کج بدوزید. میتوانید از پشت کار یا از روی کار یک دوخت کج بزنید تا چاک فیکس شود.
در این آموزش سعی کردیم تا به صورت کامل ساده و گام به گام، به شما دوخت چاک دامن، شومیز و… را آموزش دهیم و امیدواریم برای شما مفید بوده باشد.
اگر تمایل دارید تا آموزش های رایگان خیاطی بیشتری از این دست مشاهده کنید می تواند روی لینک رنگی کلیک کنید.
همچنین اگر علاقهمند به هنر زیبا و ظریف خیاطی هستید، می توانید همین حالا بسته به هر سطح و مهارتی که دارید در دوره های آکادمی خیاطی فابرا شرکت کنید. از دوره های آنلاین خیاطی تا انواع کلاس حضوری آموزش خیاطی را می توانید در آکادمی طراحی و دوخت فابرا پیدا کنید.
برای هنرجوهای عزیزی که تازه شروع به یادگیری خیاطی کرده اند، یا قصد دارند شروع کنند پیشنهاد می کنیم در آموزش خیاطی مقدماتی فابرا شرکت کنند. این دوره از صفر و بدون هیچ پیشنیازی تمام تکنیک ها و مهارت هایی را که برای شروع باید با آنها آشنا باشید را به شما آموزش خواهد داد.
همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص آموزش ها و یا دریافت مشاوره می توانید با شماره تلفن 22358687 - 021 تماس گرفته یا به پیج آکادمی به آدرس fabra_academy مراجعه کنید.